Ne-am tot mândrit cu măcelarul și grătarele noastre, c-ai putea crede că am uitat că există și legume și verdețuri pe lumea asta. Nici vorbă! Știm exact cum să combinăm prospețimea legumelor abia culese din grădină cu savoarea cărnii de bună calitate pârpălite fix cât trebuie la foc iute sau cărbuni încinși.

Contează și ce pui pe lângă carne.

Un lucru pe care e bine să-l știi despre bucătăria sârbească și termenul „salata” e că așa se spune și garniturilor sau sosurilor pe care le punem deasupra cărnii. Preparatele sârbești sunt, în marea lor majoritate, bazate pe carne, așa că rar ajunge dovlecelul pus la loc de cinste lângă o bucată valoroasă de carne. Carnea rumenită pe grătar e mereu vedeta, iar salatele sunt trupa de dansatori ce fac show-ul și mai spectaculos.

Comandă sau vino în restaurant, și o să-ți punem lângă plescaviță, mici, cârnați, frigărui, coaste sau alte cărnuri faine și salate de ceapă albă sau roșie ori caramelizată, de castraveciori murați sau vezi, de varză, de salată-lăptucă, de morcov cu usturoi și pătrunjel, sau specialități ca salata Urnebes.

Încearcă toate combinațiile și găsește-ți „salata” sârbească preferată!